Selecteer een pagina

No waste en duurzamer leven lijkt voor velen een uitdaging! Maar dat hoeft het niet te zijn.  Met enkele tips en leuke inzichten kan het wellicht gemakkelijk toegepast worden.

Duurzamer in het reduceren van plastic om de grote plastic soep aan te gaan. Ga eens kijken in je keukenkastje, bv. hoeveel verpakkingen heb je staan die niet nodig zijn of anders kunnen. Zo zou je lege glazen potten van bv je conserven kunnen gebruiken om daar je kruiden in te bewaren. Wij hebben veel kruiden in bulk. Kom met je lege potjes naar de winkel en wij vullen ze. Maak een leuk etiket en je hebt gezellige kruiden potjes. Of je schuursponsje, heb je die nog in die bekende gele plastic varianten? Vervang ze door een uitwasbare variant. Of je keukenrol; te vervangen in een handig uitwaswaar doekje wat gemaakt is van bamboe vezel wat een antibacteriële werking heeft en heel veel vocht opneemt. Gebruik je ook zoveel wattenschijfjes? Ook die zijn in uitwasbare varianten te verkrijgen. Kortom voor spulletjes is een uitwasbare of een milieuvriendelijke variant.

No waste vind ik helemaal een leuke uitdaging! Hoe leuk en mooi is het om zoveel mogelijk te hergebruiken en geen eten weg te gooien. Is je brood oud kun je er heerlijke tosti’s, croutons, wentelteefjes of paneermeel van maken. De restjes avond eten verwerken in je lunch. Twee in 1; geen eten weggooien en meer groente binnen krijgen. Aan het einde van de week kun je je koelkast uitmesten en van alle restjes groente die je nog hebt liggen een heerlijke groentesoep maken, porties invriezen en zo heb je meteen een lekkere hap om aan te pakken als je in tijd nood bent. Extra tip; wil je er meteen een maaltijdsoep van maken kun je je restje graan of aardappelen in de soep verwerken van de vorige dag.

Zo kun je het het helemaal doortrekken in je dagelijkse routine en wordt het vanzelf een routine en een nieuwe bewuste manier van leven. Meer tips en tricks boek de tour door de winkel voor uitgebreide info of kom langs in de winkel en stel je vraag want wij inspireren graag. Denken graag mee.