Selecteer een pagina

Vaak staan we er niet bij stil maar er is zoveel moois te halen uit de natuur!

Weerstand verhogen en je immuunsysteem versterken kun je uit de natuur halen. Bijvoorbeeld met kruiden; deze zijn niet alleen te gebruiken om te koken maar kunnen je ook ondersteunen in een bepaald levensproces, bij een ziekte of bij een kwaal.

Een ander voorbeeld is gerichte voeding die net die extra vitamines, mineralen en antioxidanten kunnen geven. Je kunt gebruik maken van deze rijkdommen om je lijf te voeden. Dit kan je helpen om ziektes te voorkomen en/of aan te pakken, of om je fit te (blijven) voelen. Enkele voorbeelden zijn:·Vitamine C; Vitamine C is bloedzuiverend, ontstekingsremmend en is benodigd bij de aanmaak van bloed. Het is voldoende in de natuur te vinden, je haalt het o.a uit Citrusvruchten, Kiwi’s, Bessen, Rozebottels, Rozijnen, Groene groentes, Tomaten, Wortelen en Peterselie.

Antioxidanten beschermen weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Het nuttigen van voeding met veel antioxidanten kan voor meer zuurstof in je cellen en weefsels zorgen. Enkele voorbeelden van voeding met veel antioxidanten; Blauwe bessen, Granaatappel, Boerenkool, Spinazie en Broccoli.

Dan ter ondersteuning van je darmen heb je probiotica; dit zijn goede bacteriën die zorgen voor een goede darmflora. Dit kun je nemen als supplement, maar uit voeding wat een natuurlijke probiotica is zoals; kobucha, gefermenteerde groenten; zuurkool en kimchi of kefir.·

Dan tot slot nog enkele kruiden en specerijen op een rijtje die je kunt gebruiken om een heerlijke weerstand thee te maken; Lindebloesem, Vlierbloesem, Rode zonnehoed, Salie, Oregano, Gember, Kurkuma of kaneel.

Je kunt je bij ons laten adviseren wat bij je past. Thee laten samenstellen op maat. Of mocht je er gespecificeerd naar willen kijken kan je ook een afspraak maken voor een kruiden/voedingsconsult.